Drakenbootvaren is perfecte teambuilding: samenwerken is belangrijker dan kracht!

De boten

DragonFun heeft 14 grote drakenboten en vanaf 2023 ook 6 nieuwe drakenboten van het kleine type. Geschikt voor kleine en grote events. Afhankelijk van het aantal deelnemers en het soort event adviseren wij of het grote of kleine type boot het beste past.

In de grote boten wordt gevaren met teams van maximaal 16 peddelaars + 1 trommelaar. De kleine boten zijn geschikt voor teams van maximaal 8 peddelaars + 1 trommelaar. DragonFun zorgt bij elke race voor ervaren stuurmannen/vrouwen die de boten besturen.

De boten zijn allemaal identiek, van het merk Swift, geïmporteerd uit China. De boten kunnen met een speciale transporttrailer vervoerd worden naar elke lokatie in binnen- en buitenland.

Wil je ook een drakenboot huren, vraag dan vrijblijvend een offerte aan door ons contactformulier in te vullen.

Drakenbootvaren is niet moeilijk en ervaring is niet nodig, iedereen kan meedoen!

Onze ervaren stuurmannen geven een uitgebreide instructie en training aan de teams, vóór hun eerste race. 

Ervaring is niet nodig 

Drakenbootvaren is niet moeilijk. Iedereen boven de 16 jaar en die kan zwemmen mag meedoen. Als je instapt krijg je eerst een uitgebreide uitleg van de stuurman/vrouw. Tijdens het opvaren naar de start kan je team al even oefenen en zo heb je de slag al snel te pakken. Voor je het weet zit je vol adrenaline en vaar je zo hard als je kan om te winnen!

Teambuilding & verbinding

De trommelaar slaat op de trom, in het ritme van de voorste peddelaars. De rest van het team moet proberen dit tempo precies te volgen. Samenwerking is dus essentieel om zo snel mogelijk de finish te halen. Dat maakt het drakenbootvaren de ultieme teambuilding. Door zo intensief samen te werken, leer je elkaar nog beter kennen. Dat vertaalt zich terug naar de werkvloer. En bij een stads- en dorpsfeesten horen we altijd terug dat het drakenbootfestial zorgt voor meer saamhorigheid binnen het bedrijfsleven, buurten en verenigingen. Drakenbootvaren verbindt!

De race

Meestal wordt een race gevaren over 250 meter, in een rechte baan, voldoende breed en op rustig water. Om er een spannende wedstrijd van te maken, vaart elk team 2 of 3 keer. De snelste teams gaan daarna door naar de bloedstollende (halve) finales. Natuurlijk worden de tijden professioneel geklokt en bijgehouden, met een fotofinish. 

Als je eenmaal in een drakenboot aan de start ligt, borrelt de adrenaline op en wil je nog maar één ding: winnen!

Groot spektakel

Vaak grijpen de teams ook de kans om helemaal uitgedost in stijl aan de start te verschijnen. Drakenbootvaren is dus niet alleen leuk om te doen, maar ook een heel spektakel om te zien! 

Oorsprong

Drakenbootvaren is van oorsprong een eeuwenoude chinese traditie. In 1989 is het drakenbootvaren in Nederland geïntroduceerd. Eerst vooral als sport, er zijn inmiddels zo’n 10 wedstrijdteams in Nederland die ook strijden bij NK’s en WK’s. Maar steeds meer wordt drakenbootvaren voor de fun beoefend, tijdens evenementen en festivals.